Inhoud

 • Sarphatistraat 7
  1017 WS Amsterdam
  logo-gemeente-amsterdam (1)
 • Kastanjelaan 400
  5616 LZ Eindhoven
  eindhoven_pms485_liggend_bb (1)
 • Aert van Nesstraat 45
  3012 CA Rotterdam
  Group 47

Robbert Henneman

Advocaat Contractenrecht, ICT- en Privacyrecht

robbert.henneman@halstenadvocaten.nl 06 1417 0123

Robbert koos 15 jaar geleden voor de advocatuur vanwege de uitdaging en afwisseling. Iedere dag brengt nieuwe uitdagingen en het werk vereist doortastendheid, kennis van zaken maar ook inlevingsvermogen. Ik kan wel zeggen dat ik in 15 jaar tijd een echte liefde voor het vak heb ontwikkeld.

“Veel van mijn cliënten komen uit de technische en IT sector. De bevlogenheid en de inhoudelijke kennis van de mensen die in deze sectoren werkzaam zijn maken mijn werk extra leuk. Terwijl cliënten hun focus houden op hun business, bied ik vanuit mijn vakgebied maximale toegevoegde waarde. Toegankelijkheid vind ik daarin belangrijk. Korte lijnen met de cliënt en beschikbaar zijn voor wat er op dat moment nodig is. Ik fungeer graag als strategische sparringpartner en maak uiteindelijk de vertaalslag tussen de wens van de cliënt en de benodigde juridische actie.

Het vooruitstrevende van de ondernemingen waarvoor ik werk zie ik ook terug in Halsten als organisatie. We doen samen dingen anders. Iedereen krijgt de kans om ideeën in te brengen en uit te voeren en we doen ons werk met veel plezier. In zo’n cultuur voel ik mij op m’n best.”

Rechtsgebieden:
– Commerciële contracten
– ICT-recht
– Intellectueel eigendomsrecht
– Softwarecontracten/licenties
– Outsourcing
– Privacy
– Procesvoering/arbitrage
– Incasso, beslag en executie

Lidmaatschap:
– Vereniging Informaticarecht Advocaten (VIRA)
– De Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR)
– Vereniging van AI Advocaten (VAIA)

CV:
Opleiding
Nederlands recht Universiteit Maastricht – Europees recht University of Thessaloniki – VIRA / Grotius (specialisatieopleiding) Informaticarecht

Werkervaring
Van Odijk Advocaten / Legal Counsel Cognizant / Mirabeau / diverse interim-opdrachten in de advocatuur en het bedrijfsleven en uiteraard Halsten advocaten.

Opleidingspunten
Robbert Henneman heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse Orde van Advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Verbintenissenrecht
– Informaticarecht / ICT recht
– Algemene praktijk

Deze registratie verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse Orde van Advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied. Hieraan wordt voldaan.

 

Terug naar teamoverzicht
halsten divider copy 6